Informasjon til foreldre


pilogoPolar Party 25 («PP25») er et datatreff som samler ungdom med interesse for data (i ulike former og i ulikt kunnskapsnivå) fra Østlandet for å tilbringe flere dager sammen. Her finner du informasjon som er nyttig for deg som er foreldre, om du vurderer å sende en eller flere på PP25.

Først og fremst: Polar Party arrangeres av frivillige. Ingen får betalt. Vi har ingen eiere. Alt er ideelt arbeid.

 

Arrangører

Arrangementet ledes av en gruppe med erfarne arrangører, hvorav alle har erfaring med arrangering av datatreff, enkelte helt tilbake til 1997. Under seg har disse omtrent 100 personer som jobber frivillig for å sikre at arrangementet har høyest mulig standard på alle områder, fra sikkerhet til matprodusering. Arrangørene understreker at hele arrangementet, fra planlegging til gjennomføring, gjøres av frivillige personer hvorav ingen mottar økonomisk godtgjørelse. Det er heller ingen som eier arrangementet og eventuelt overskudd går til å gjøre framtidige arrangement enda bedre. Det er viktig at foreldre noterer seg dette “bak øret” og ikke forventer en tilsvarende oppfølgning som på hotell, skoletur eller sommerleir.

 

Sikkerhet: alkohol, rusmidler og tyverier

Polar har en nulltoleranse for nyting av rusmidler inne i hallen. Vi konfiskerer alle rusmidler, og i de tilfeller dette blir funnet på personer under 16 år vil foreldre bli kontaktet. Funn av rusmidler vil bli politianmeldt. Det er fast vakthold i hallen, som også sjekker alle som går inn (samt de som går ut med datautstyr) for adgangstegn. Det er svært lite tyverier som skjer på våre arrangementer, men vi anbefaler på det sterkeste at man sitter sammen med bekjente som kan passe på utstyret, at bærbare maskiner er fastlenket og at man ikke legger igjen mobiltelefon, lommebok eller andre verdisaker. De tyverier som har skjedd på våre arrangementer hadde vært avverget om denne tommelfingerregelen hadde blitt fulgt.

 

Nulltoleranse for mobbing

Polar har nulltoleranse for mobbing. Dette inkluderer, men er ikke avgrenset til, mobbing på bakgrunn av personlighet, rase, kjønn, ferdigheter, religion og seksuell legning. Alle rapporter om dette vil bli tatt seriøst.

 

Fasiliteter: Soving, dusjing og toaletter

Det er soveområder tilgjengelig for alle deltakere. Vi anbefaler at alle tar med seg sovepose og liggeunderlag eller seng som kan slås sammen, dobbelmadrass er ikke tillatt. Det legges ut noen matter, men vi anbefaler ikke at man satser på at slikt er ledig. Dusjer er det mer enn nok av. Det er egne garderober til gutter og jenter, og opp til 30-40 kan dusje samtidig. Det er også et eget handicaptoalett.

 

Aldersgrense og anbefalninger

Det er ikke aldersgrense på PP25. Våre arrangementer er dog ikke en barnehage og vi tar ikke på oss ansvar for å passe på enkeltindivider. Personer under 12 år som ikke har tidligere datatrefferfaring eller er sammen med en større gruppe venner burde overnatte hjemme under arrangementet. Vi holder døgnåpent, og det er opp til hver enkelt deltaker å legge seg når han/hun ønsker det. Ved mangel på søvn kan inntrykket av datatreff være ganske ekstremt for de yngste. Alle er derimot unike, så vi håper at dere som foreldre tar en beslutning om hvilken grad deres barn skal delta.

 

Teknisk assistanse

Arrangørene har ikke mulighet til å yte teknisk assistanse til alle som har tekniske problemer på PP25, så vi oppfordrer at deltakerne selv lærer seg nye ting og gjerne tar kontakt med andre for å lære nye ting. Vi er derimot behjelpelig om det virkelig er vanskelig å feilsøke, forutsatt at vi har ledig kapasitet.

 

Mattilbud

Mattilbudet er førsteklasses, vi har alt fra hurtigmat til sunne bagetter, salater og lignende. Det er mulig å kjøpe forhåndsbetalte måltidsbilletter som kan supplere ungenes ønske for hurtigmat med sunn og variert mat. Se egen side for mer informasjon om kantina. Fullstendig meny vil bli lagt ut når det nærmer seg arrangementet.

 

Hygienekontroll

Vi har sterk fokus på hygiene på alle områder, og vaktpersonalet har som oppgave å tilse at hygienekravene blir oppfylt. Alle toaletter blir vasket minst tre ganger per dag, dusjer ved behov og kantina har svært strenge hygienekrav til matproduksjon.

 

Døgnåpen kontakttelefon

Vi har en døgnåpen kontakttelefon du kan ringe om du sliter med å få kontakt med noen, uansett alder. De som besvarer denne telefonen har taushetsplikt og behandler informasjon konfidensielt om det er ønskelig. Det er mulig å be om å få snakke med en arrangør.

 

Tilpassing for funksjonshemmede

Polars lokaler er tilpasset for rullestolbrukere. Vi har hatt deltakere som har vært brukere av rullestol, krykker og andre hjelpemidler. Vi gjør vårt beste for at deltakere ikke skal bli forskjellsbehandlet på bakgrunn av slike utfordringer. Vi setter pris på å få vite om slikt på forhånd.

 

Teknisk behov for de med egen datamaskin

Det er fortsatt mest vanlig å reise på dataparty med egen datamaskin, men det er også mulig å kjøpe besøkendebillett for de som bare skal være innom litt. For besøkende har vi blant annet arkade, konserter og sceneshow. Ved deltakelse på et dataparty er det normalt å ha med seg datamaskin. Denne bør på forhånd være klargjort med alt nødvendig teknisk utstyr, inkludert en ti meter lang nettverkskabel (dette kan også kjøpes på arrangementet ved behov). Hver deltaker får bare ett strømuttak og må selv besørge strømpad/forgrener dersom dette ikke er nok. Det er anbefalt å aktivere antivirus før man ankommer arrangementet. Har dere ikke dette installert, ta kontakt med vårt personale for assistanse. Polar stiller med bordplass og stol, men det er mulig å ta med egen stol dersom det er ønskelig – denne må dog tas med ved avreise.

 

Ankomst og avreise

Dagen vi starter er det mange som kommer. Det er ikke poeng i å komme tidligere enn et kvarter før vi åpner, dere vil ikke få spesialbehandling uavhengig av hvor mye utstyr dere har med. Lørdag anbefaler vi å reise fra arrangementet før kl 12. Merk at ingen uten billett, inkludert foreldre, har adgang til hallen.

 

Lommepenger

På et dataparty vil alle ha behov for penger. Kantina selger god og variert mat (se egen side) og i tillegg kan det være ønskelig å få i seg drikke, kjøpe snacks og lignende. Prisene i kantina er ganske gode, vi har liten avanse.

 

Besøk

Kun innehavere av gyldig billett har adgang til Polar Party. Dette innebærer at for eksempel foreldre som vil besøke sitt/sine barn på arrangementet må kjøpe dagsbillett. Dette er blant annet for deltakernes sikkerhet. Personer med dagsbillett kan får ikke ta med utstyr ut av hallen.

 

Samtalen

Før deltakelse på arrangementet anbefaler vi foreldre som har barn under 16 år å ta en samtale om forventninger og utfordringer. Snakk gjerne om telefonkontakt en gang om dagen, hvor mye mer man får ut av arrangementet ved å sove hver dag, Fortell at man må drikke minst 2,5 liter med drikke hver dag hvor minst 1,5 liter bør være vann (det vil være tørr luft). Ikke vær for kjip, si at godis og snacks er flott men at man også må ha vanlig middag og variert mat (å tro at ungdom som reiser på dataparty ikke spiser usunn mat er å villede seg selv).