10-14 Oktober
Datatreff i Tønsberg

Frivillige er kjernen til Polar Party! Crewet jobber med alt fra nettverksoppsettet, ivareta sikkerhet, produsere og selge mat, lage liv og røre på scena, arrangere konkurranser og mye mye mer!

Har du noen gang lurt på hvordan et arrangement som Polar Party går rundt? Det er et spørsmål som kan lett besvares med ett enkelt ord: Frivillige. Omtrent 80 personer arbeider hardt for å skape et av landets mest unike dataparty med røtter tilbake til det første PP i 1997.

Våre frivillige jobber til alle døgnets tider for å skape en fantastisk opplevelse. Crewet jobber med alt fra å lage fantastiske Polar-burgere, sikkerhet, sceneproduksjoner, spillkonkurranser, logistikk, økonomi og alt annet som trengs for å arrangere festivalen Polar Party.

Hvorfor bli crew?

Info om våre crew

Kantine

Kantina har et bredt og døgnåpent mattilbud under Polar Party, både til frivillige og deltakere. Det forberedes, tilberedes og serveres ulike typer mat, både varmt og kaldt.

Våre frivillige i Kantine sørger ikke bare for fantastisk god og variert mat, men også at vi følger de hygieniske krav som er på et kjøkken og er serviceinnstilt ovenfor alle våre deltakere.

Kantina under opprigg PP30 – Slagenhallen 2022

Infoskjerm testes PP25 – Slagenhallen 2016

PR & info

PR & info sørger for god og effektiv informasjonsflyt internt i Polar og ikke minst ut til deltagere.

Under arrangementet vil det å ta ansvar for relevante informasjonskanaler for å spre nyttig og viktig informasjon også være en del av ansvarsområdet. Jobb under arrangementet er for eksempel bruk av PA-anlegg, infoskjermer og lignende. 

CrewCare

CrewCare har ansvar for å lage mat til alle i crew. Takket være CrewCare får crew gode middager gjennom hele lanet.

Lunch under opprigg PP26 – Slagenhallen 2017

Innsjekk PP25 – Slagenhallen 2016

Sikkerhet

Sikkerhet sørger for adgangskontroll, orden på parkering og resirkulering. Sikkerhet sørger óg for at alle deltakere føler seg trygge og godt mottatt på Polar Party.

Teknisk

Teknisk sørger for at alle deltagere og crew får strøm og internett. Teknisk sørger også for at datasystemene til alle crewene er klare og har alt av infrastruktur de trenger. De er også ansvarlige for at servere og tjenester er oppe og går. Under arrangementet vil ansvarsområdet være drift av systemer. 

Teknisk rigger kabler under opprigg PP25 – Slagenhallen 2016

Stab varmer seg PP29 – Slagenhallen 2021

Stab

Stab er et hjelpecrew bestående av personer med ulike roller. I stab har man blant annet økonomiansvarlig, koordinator, oppriggansvarlig, innkjøpsansvarlig og lignende. 

Underholdning

Underholding er en samling av flere crew som jobber i samarbeid med hverandre. Underholdningscrewene har ansvar for alt av underholdning til deltagerne. Dette inkluderer alt som skjer på scena, stream, konkurranser og annen aktivitet i hallen.

Scene

Underholding: Scene har ansvaret for oppsett av scenen og styring av lyd og lys under sceneshow. Scene må også kommunisere med de andre underoldnings- crewene for å få til en bra direktesending.

Scene styrer lys under sceneshow PP29 – Slagenhallen 2021

Sceneshow under Polar Party 30 – Slagenhallen 2022

Innhold

Underholding: Innhold har ansvaret for alt av innhold, underholdning og aktivitetstilbud. Hovedsakelig innebærer dette å gjøre diverse ting på scenen. Innhold må også kommunisere med de andre Underholdnings-crewene for å få en god flyt mellom crew rundt teknisk behov og planlegging internt. 

Media

Underholdning: Media har ansvar for videoprodusjon sceneshow og andre hendelser som skjer på Polar Party. De er også avsarlige for fortløpenede redigering og publisering av video og foto.

Flerkameraprodusjon PP29 – Slagenhallen 2021

Presentasjon kreative innslag PP25 – Slagenhallen 2016

Konkurranser

Innhold: Konkurranser har ansvaret for å arrangere konkurransene på Polar Party. Dette inkluderer både kreative og spillkompoer. 

Hvordan er Polar Party for crew?

For crew er opplevelsen av Polar Party annerledes enn for deltakere, av flere grunner! 

Crew starter med opprigg allerede Mandag 9 Oktober klokken 10.00, derfor er det mulig å komme allerede Søndag 8 Oktober på kvelden, for litt sosialt, mat og overnatting. Da er det enklere å være klar på mandags morgen! Crew sover på skolen, men det er selvfølgelig lov å sove hjemme hvis man vil det! 

Det er mye som skal gjøres før dørene åpnes for deltakere Tirsdag 10 oktober klokken 20.00! Alt skal settes opp: Scene, bordrader, strøm til alt mulig, en haug med kabling, gulvplater for å beskytte gulvet, arkade, dekor lages og henges opp, kantine har masse utsyr som skal vaskes og settes opp, og så mye mye mer! 

Så vi jobber fra morgen til kveld hver dag frem til innslipp, men ikke tro du vil kjede deg! Du vil lære masse nytt, du blir kjent med alle de frivillige! Vi serverer frokost, hjemmelaget varm lunsj, hjemmelaget varm middag alle oppriggsdagene! Brødmat er selvfølgelig tilgjengelig hele tiden! Vi setter opp kiosk, så billig brus, energidrikke og godis kan kjøpes! Vi ønsker at alle skal ha det gøy, selv om vi noen ganger gjør noe som er kjedelig! Vi spøker, tuller og ler! Vi passer på at alle får pauser, og vi tar alltid hensyn til at ikke alle er laget for ekstra tungt arbeid! 

Hver morgen har vi allmøte, der vi presenterer oss, forklarer litt om planene for dagen og gir mer info om praktiske ting, så setter vi gang! Ofte samles vi til allmøte etter middag også.

Innslipp Tirsdag 10 Oktober klokken 20.00 kan noen ganger bli litt hektiske for noen, sikkerhet har vakter på parkeringsplassen, alle deltakere skal sjekkes inn, få bånd, og mer. Dette er sikkerhet sin jobb, men det hender flere av oss hjelper til. 

Polar Party holder på hele døgnet. Kantinecrew og Sikkerhetscrew jobber faste skift; Morgen, kveld og natt. Alle som jobber nattskiftet, får muligheten til å snu på døgnet før party starter. Media, konkurranser og andre crew har ikke en helt fastsatt skiftordning, men forventet arbeidstider får du av din ansvarlige. Når crew ikke jobber, er crew fri til å gjøre som de vil! Vi har egne sitteplasser, så der kan du sette opp ditt utstyr. Men ikke glem å sove! Søvn er viktig! For ikke å nevne, ha det GØY, både på skift, og når du har fri! På partydagene er brødmat tilgengelig hele tiden, og det serveres hjemmelaget middag klokken 17.00. Alle crew får også muligheten til å krite i kantina, og vil da få litt rabaterte priser!  

Lørdag 14 Oktober klokken 12.00 skal alle deltakere ut av hallen. Da starter det aller mest hektiske døgnet! Nedrigg! Alle som har hatt nattskift, får sove litt lenger, men alle andre frivillige starer klokken 10.00 med å rigge ned! Ja, før alle deltakerne er ute. Det er fordi det er mye søppel, rot og bokser og flasker som må tømmes på bordradene. Scenen trengs ikke lenger, og nedrigget på den er godt i gang. Sånn fortsetter det med alt. Siden vi igjen jobber hele dagen, serveres det varm lunsj og så kommer det aller beste med nedrig; finmiddag! På fredagskvelden blir det en ekstra god middag, vi pynter oss, dekker bord, tenner lys og virkelig koser oss. Etter middagen er det sosialt. Men vi prøver å ikke sitte opp for sent på kvelden! For på søndags morgen er det siste innspurt. Siste rest pakkes ned og kjøres vekk, vi rydder, koster, vasker ned kjøkken. Vi vasker ikke hallgulvet! Men vi koster det da! Det varier når vi er ferdig, men rundt 16.00 har vi pleid å sende de fleste hjem! 

Dette ble en lang tekst, men det forklarer enkelt hvordan vi jobber. Ja, det er mye jobb, MEN, du vil lære mye, får nye erfaringer, nye venner og tro oss når vi sier at VI HAR DET GØY!

Resten av året skjer det flere sosiale ting for alle som har vært crew; Julebord, hyttetur og andre utflukter som f.eks tur til Liseberg, tusenfryd. Hva som skjer varierer litt fra år til år, men det er alltid julebord og hyttetur på sommeren pluss litt annet!

Håper vi sees på Polar Party 31: Helt sirkus, som crew eller deltaker!