Bli frivillig!

Frivillige er kjernen til Polar Party! Crewet jobber med alt fra nettverksoppsettet, ivareta sikkerhet, produsere og selge mat, lage liv og røre på scena, arrangere konkurranser og mye mye mer!

Har du noen gang lurt på hvordan et arrangement som Polar Party går rundt? Det er et spørsmål som kan lett besvares med ett enkelt ord: Frivillige. Omtrent 80 personer arbeider hardt for å skape et av landets mest unike dataparty med røtter tilbake til det første PP i 1997.

På fjorårets party jobbet våre frivillige til alle døgnets tider for å skape en fantastisk opplevelse. Crewet jobber med alt fra å lage fantastiske Polar-burgere, sikkerhet, sceneproduksjoner, spillkonkurranser, logistikk, økonomi og alt annet som trengs for å arrangere festivalen Polar Party.

Som crew får du gratis adgang til arrangementet, men langt viktigere:

Hvordan er Polar Party for crew?

For crew er opplevelsen av Polar Party annerledes enn for deltakere, av flere grunner! 

Crew starter med opprigg allerede lørdag 9 Oktober klokken 10.00, derfor er det mulig å komme allerede fredag 8.Oktober på kvelden, for litt sosialt, mat og overnatting. Da er det enklere å være klar på lørdags morgen! Crew sover på skolen, men det er selvfølgelig lov å sove hjemme hvis man vil det! 

Det er mye som skal gjøres før dørene åpnes for deltakere Mandag 10 oktober klokken 20.00! Alt skal settes opp: Scene, bordrader, strøm til alt mulig, en haug med kabling, gulvplater for å beskytte gulvet, arkade, dekor lages og henges opp, kantine har masse utsyr som skal vaskes og settes opp, og så mye mye mer! 

Så vi jobber fra morgen til kveld hver dag frem til innslipp, men ikke tro du vil kjede deg! Du vil lære masse nytt, du blir kjent med alle de frivillige! Vi serverer frokost, hjemmelaget varm lunsj, hjemmelaget varm middag alle oppriggsdagene! Brødmat er selvfølgelig tilgjengelig hele tiden! Vi setter opp kiosk, så billig brus, energidrikke og godis kan kjøpes! Vi ønsker at alle skal ha det gøy, selv om vi noen ganger gjør noe som er kjedelig! Vi spøker, tuller og ler! Vi passer på at alle får pauser, og vi tar alltid hensyn til at ikke alle er laget for ekstra tungt arbeid! 

Hver morgen har vi allmøte, der vi presenterer oss, forklarer litt om planene for dagen og gir mer info om praktiske ting, så setter vi gang! Ofte samles vi til allmøte etter middag også.

Innslipp Mandag 10 Oktober klokken 20.00 kan noen ganger bli litt hektiske for noen, sikkerhet har vakter på parkeringsplassen, alle deltakere skal sjekkes inn, få bånd, og mer. Dette er sikkerhet sin jobb, men det hender flere av oss hjelper til. 

Polar Party holder på hele døgnet. Kantinecrew og Sikkerhetscrew jobber faste skift;Morgen, kveld og natt. Alle som jobber nattskiftet, får muligheten til å snu på døgnet før party starter. Media, konkurranser og andre crew har ikke en helt fastsatt skiftordning, men forventet arbeidstider får du av din ansvarlige. Når crew ikke jobber, er crew fri til å gjøre som de vil! Vi har egne sitteplasser, så der kan du sette opp ditt utstyr. Men ikke glem å sove! Søvn er viktig! For ikke å nevne, ha det GØY, både på skift, og når du har fri! På partydagene er brødmat tilgengelig hele tiden, og det serveres hjemmelaget middag klokken 17.00. Alle crew får også muligheten til å krite i kantina, og vil da få litt rabaterte priser!  

Fredag 14 Oktober klokken 12.00 skal alle deltakere ut av hallen. Da starter det aller mest hektiske døgnet! Nedrig! Alle som har hatt nattskift, får sove litt lenger, men alle andre frivillige starer klokken 10.00 med å rigge ned! Ja, før alle deltakerne er ute. Det er fordi det er mye søppel, rot og bokser og flasker som må tømmes på bordradene. Scenen trengs ikke lenger, og nedrigget på den er godt i gang. Sånn fortsetter det med alt. Siden vi igjen jobber hele dagen, serveres det varm lunsj og så kommer det aller beste med nedrig; finmiddag! På fredagskvelden blir det en ekstra god middag, vi pynter oss, dekker bord, tenner lys og virkelig koser oss. Etter middagen er det sosialt. Men vi prøver å ikke sitte opp for sent på kvelden! For på lørdags morgen er det siste innspurt. Siste rest pakkes ned og kjøres vekk, vi rydder, koster, vasker ned kjøkken. Vi vasker ikke hallgulvet! Men vi koster det da! Det varier når vi er ferdig, men rundt 16.00 har vi pleid å sende de fleste hjem! 

Dette ble en lang tekst, men det forklarer enkelt hvordan vi jobber. Ja, det er mye jobb, MEN, du vil lære mye, får nye erfaringer, nye venner og tro oss når vi sier at VI HAR DET GØY!

Resten av året skjer det flere sosiale ting for alle som har vært crew; Julebord, hyttetur og andre utflukter som f.eks tur til Liseberg, tusenfryd. Hva som skjer varierer litt fra år til år, men det er alltid julebord og hyttetur på sommeren pluss litt annet!

Håper vi sees på Polar Party 29:Enigma som crew eller deltaker!

Kjapp info om hva du kan søke:

Kantine

Kantina Polar Party 19 - Stokkehallen 2010
Kantina PP19 - Stokkehallen 2010

Kantina har et bredt og døgnåpent mattilbud under Polar Party, både til frivillige og deltakere. Det forberedes, tilberedes og serveres ulike typer mat, både varmt og kaldt. Våre frivillige i Kantine sørger ikke bare for fantastisk god og variert mat, men også at vi følger de hygieniske krav som er på et kjøkken og er serviceinnstilt ovenfor alle våre deltakere.

CrewCare

Lunsj PP26 Opprigg- Slagenhallen 2017

CrewCare lager mat til alle i crew. Mye mat, masse mat! God mat <3

PR og info

Infoskjerm testes PP25 - Slagenhallen 2016

Info sørger for god og effektiv informasjonsflyt internt i Polar og ikke minst ut til deltagere. Info skal jobbe med å publisere arrangementet, sørge for pressedekning, at nettsidene og sosiale medier er aktive og “i live” med mer. Under arrangementet vil det å ta ansvar for relevante informasjonskanaler for å spre nyttig og viktig informasjon også være en del av ansvarsområdet. Nye media under arrangementet er for eksempel bruk av PA-anlegg, infoskjermer og lignende.

Underholdning: Scene

Opprigg scene PP26 - Slagenhallen 2017

Underholding:Scene har ansvaret for scene, lyd og lys. Teknisk må også kommunisere med de andre underoldnings- crewene for å få til en bra direktesending.

Underholdning: Innhold

stollek konkurranse PP26- Slagenhallen 2017

Underholding: Innhold har ansvaret for alt av innhold, underholdning og aktivitetstilbud. Innhold må også kommunisere med de andre Underholdnings-crewene for å få en god flyt mellom crew rundt teknisk behov og planlegging internt.

Underholdning: Media

Media filmer og tar bilder av alt fra a til å
Media filmer PP25- Slagenhallen 2017

Underholding:Media har ansvaret for videoproduksjon under sceneshow og andre hendelser som skjer på Polar Party. De er også ansvarlige for fortløpende redigering og publisering av video & foto.

Underholdning: Konkurranser

Presentasjon kreative innslag PP25- Slagenhallen 2016

Underholding:Konkurranser har ansvaret for spill og kreative konkurranser under Polar Party.

Teknisk

Kabler...PP25 - Slagenhallen 2016

Teknisk sørger for at alle deltagere og crew får strøm og internett. Teknisk sørger også for at datasystemene til alle crewene er klare og har alt av infrastruktur de trenger. De er også ansvarlige for at servere og tjenester er oppe og går. Under arrangementet vil ansvarsområdet være drift av systemer. 

Sikkerhet

Innsjekk PP25- Slagenhallen 2016

Sikkerhet sørger for adgangskontroll, orden på parkering og resirkulering. Sikkerhet sørger óg for at alle deltakere føler seg trygge og godt mottatt på Polar Party.

 

Stab

Stab og støtte er et hjelpecrew bestående av personer med ulike roller. I stab og støtte har man blant annet økonomiansvarlig, koordinator, oppriggansvarlig, innkjøpsansvarlig og lignende.